Intervjutips

Dagligen träffar vi personer i intervjuer och såklart har vi märkt vad som skiljer sig på en bra och en sämre intervju. Kanske har du inte varit på intervju på länge eller undrar du vad som kunde ha gått bättre? Här kommer några enkla tips som vi hoppas kan bli till användning. Lycka till!

Hur lyckas jag genomföra en bra intervju?

Alla möten med människor är unika vilket gör att det inte går att förbereda sig på allt, men vi försöker ge dig en guidning med några specifika intervjutips på vägen…

Kom i tid och välj rätt klädsel

Kom i tid! Var på plats maximalt 5–10 minuter innan mötet ska påbörjas. Se till att du vet vem du ska träffa och googla gärna personen på Linkedin, det visar att du är förberedd och du får en bättre känsla för vem du möter.
Klä gärna upp dig en aning, snarare än tvärtom. Tänk på första intrycket – hälsa trevligt med ett stadigt handslag och se personen du träffar i ögonen.

Vem är du?

En intervju är ju din chans att förmedla vem du är och att få mer information om tjänsten och företaget som rekryterar. Det är väldigt få personer som verkligen tycker om att utsätta sig för en intervjusituation. Generellt sätt går vi på ganska få intervjuer under våra liv och på den timman ska du leverera 110%. Träna hemma framför spegeln, alternativt att du tar hjälp av en vän som får lyssna på din historia. Tänk på den röda tråden i din berättelse och som sagt träna gärna på din historia om och om igen. Du kommer märka att det underlättar.
Försök att slappna av och lyssna på rekryteraren, alternativt den rekryterande chefen. Du är säkert laddad och har många frågor, men avvakta på rätt tillfälle så att du inte avbryter för mycket. Vad är utmärkande bland dina tidigare erfarenheter och vilka av dina personliga egenskaper tror du skulle komma extra bra till pass för tjänsten du söker? Förbered dig så att du har bra och konkreta exempel som styrker dina påståenden.

Läs på och förbered dig

Att läsa in dig på den aktuella tjänsten och företaget är en bra grund för dina förberedelser. Där ser du vilka arbetsuppgifter tjänsten innehåller, vilka egenskaper och personlighet som önskas. Fundera på konkreta exempel som beskriver dina tidigare erfarenheter som matchar rollen, var gärna konkret och saklig i dina svar. Om du svävar ut för mycket kan det uppfattas som osäkerhet och att du inte har den kompetens eller personlighet som krävs. Kort och gott – lyssna på frågan och besvara den efter bästa förmåga. Och ta det lugnt, du har säkerligen 45 – 60 min på dig att berätta din historia. Att du kan hantera tystnad visar också att du känner kontroll över situationen vilket ger ett avslappnat och självsäkert intryck under anställningsintervjun.

Beskriv din bakgrund på ett tydligt och konkret sett

Beskriv din resa från dåtid till nutid, tänk på den röda tråden som förmedlar varför du har gjort dina val i livet. Förklara vad dina olika roller har inneburit, arbetsuppgifter, ansvarsuppgifter, utmaningar i rollen m.m. Förmedla även varför du har valt att gå vidare, vad lockade dig till att byta arbetsgivare? Du kommer garanterat att få följdfrågor under själva berättelsen, försök att skapa en dialog och var inte för långrandig.
Tänk på att personen som intervjuar är professionell och har stor förståelse för att du kan vara nervös. Lite nervositet visar bara att du är intresserad och att du är mån om att göra ett bra intryck. Alla gör vi misstag under en intervju och efter mötet kommer du garanterat att känna att du glömde att förmedla en viss sak. Det gör inget, det är helheten och känslan i mötet som är det viktigaste.

Vad är dina styrkor och svagheter?

Framhäv din bakgrund och personlighet som styrker att du är rätt för tjänsten, men glöm inte att vara ödmjuk. Det finns väldigt få personer som är bäst på allt. Alla har vi våra svagheter, det gäller bara att vara medveten om dessa och försöka att jobba med dem. Detta är någonting som allt som oftast tas upp under intervjun, så tänk redan innan ut vilka styrkor du har och vilka egenskaper du skulle vilja utveckla.

Efter intervjun

Fråga hur processen kommer att se ut, när kommer du att få ett svar, vad är nästa steg etc. Tacka så mycket för intervjun. Återkom gärna per mail samma dag/kväll eller dagen efter och tacka för ett bra möte och förmedla att du är intresserad. Har du inte fått svar utifrån utsatt tid, ring eller maila. Hoppas dessa intervjutips skall komma till användning för dig. Om du har tips till oss om hur vi skall kunna förbättra oss i detta möte tar vi varmt emot intervjutips till oss också, mötet skall kännas ömsesidigt bra från båda parter.

Lycka till!

Your Talent AB

Your Talent AB

Vårt kontor är beläget på Södra Hamngatan 25, mitt emellan Brunnsparken och Lilla Torget. Om du reser med bil är det lättast att parkera i någon av parkeringshusen typ NK-Huset, Nordstan eller Pedagogen. Åker du kollektivt går du av vid Brunnsparken, Lilla Bommen eller vid Kungsportsplatsen.

Varmt välkommen till oss, vi ser fram emot att få träffa dig!

Adress: Södra Hamngatan 25
411 14 Göteborg

Telefon: 0761-709851

Mail: 

Your Talent Logo

Your Talent är det engagerade konsultbolaget inom rekrytering och search. Vi arbetar med att kartlägga, attrahera och utvärdera talangfulla specialister, chefer och ledare.

FÖLJ OSS